DERMATOLOGIJA

DERMATOLOGIJA

Dermatologija je veda, ki obravnava bolezni kože. Izbor teh je zelo širok. Razvrščamo jih v različne skupine. Najpogostejše so:
  • Bakterijske
  • Glivične
  • Zajedavske
  • Imunsko pogojene
  • Endokrine
  • Kožni tumorji
  • Bolezni vek, krempljev, analnih vrečk in sluhovoda ter še druge, manj pogoste.

ZANIMIV ČLANEK O DERMATOLOGIJI SI PREBERITE TUKAJ

VEČ O DERMATOLOGIJI SI PREBERITE NA SPODNJIH POVEZAVAH

KOPANJE IN NEGA DLAKE – Nasveti za nego psa

Kopanje psa priporočamo vsaj enkrat na vsake tri mesece, nekateri psi zahtevajo pogostejše kopeli, če preživijo veliko časa na prostem ali imajo težave s kožo in nenazadnje tudi, če se crkljajo v naših posteljah in foteljih.

KOŽNI PROBLEMI – Nasveti za nego psa

Koža in dlaka vašega psa kaže na njegovo splošno zdravje, zato je pomembno, da je ta v dobri formi. Ko se pojavi težava s kožo, se lahko vaš pes odzove s pretiranim praskanjem, grizljanjem in / ali lizanjem...

PREHRAMBENA DOPOLNILA ZA PSE IN MAČKE

Uporabljamo jih predvsem pri ljubljencih, ki jim hrano pripravljamo doma in kadar nam zaradi zdravstvenih razlogov to priporoča veterinar. Na ta način preprečimo morebitna pomanjkanja, pozitivno vplivamo na imunski sistem živali ter skrbimo za dodatno podporo zdravju.

UČINKOVITA SREDSTVA PROTI PARAZITOM

Za vas smo pripravili seznam vseh učinkovitih sredstev proti zunanjim zajedavcem (bolhe, klopi, pršice,...) in napotke, kako se sredstva uporabljajo. Navodila lahko prejmete tudi v naši PRVA-K trgovini za male živali, na Gorkičevi 6, v Ljubljani.

KOMERCIALNA IN DIETNA HRANA ZA PSE IN MAČKE

Za živali s preobčutljivostjo na hrano in gastrointestinalnimi težavami se pogosto priporoča hidrolizirana hrana, torej dieta s hidroliziranimi proteini. Za živali z ledvičnimi in jetrnimi obolenji, gastrointestinalnimi motnjami...

NAGRAJEVANJE ZNANJA S FARMINO

Za vas smo ponovno pripravili video predavanja. V mesecu septembru vas čakajo tedenske košare dobrot za vaše ljubljence. Komu je bila sreča naklonjena boste izvedeli 30.septembra, prek elektronske pošte.

O TESTIRANJU IZDELKOV NA ŽIVALIH

številna evropska podjetja nadaljujejo testiranja na živalih, za prodajo izdelkov na tujih trgih, kjer takšne prepovedi še ni, ali pa so tam tovrstna testiranja celo obvezna. Zato moramo biti pri nakupu tovrstnih izdelkov še vedno pozorni!

TEDEN SUROVE HRANE

Vse pasje gurmane v naslednjem tednu, od 18. do 23. maja, v popoldanskem času od 15.ure dalje, vabimo na degustacijo surove hrane Natures Menu. Pasji kosmatinci bodo degustirali surovo hrano v vseh okusih, lastniki pa pridobili informacije o BARF

ALERGIJE

Tako kot ljudje, lahko tudi psi kažejo simptome alergije oz. preobčutljivosti, ko njihov imunski sistem prepoznava različne snovi iz njihovega okolja kot nevarne.

DVA PRIMERA KOŽNE FEOHIFOMIKOZE PRI MAČKAH

Phaeohyphomycosis are uncommon opportunistic infections with characteristic pigmented hyphal and yeast-like elements in the tissue...

PRIHAJA ZIMA IN Z NJO SNEG, SOL, ZMRZAL…

Druga tegoba, ki se pojavi pozimi je sneg, ki se nabira med blazinicami in po spodnjem delu telesa. Sneg se nabira predvsem na dolgo dlako.

NEGA UŠES PRI PSU IN MAČKI

Še nekaj najpogostejših ušesnih težav: UŠESNE GARJE so pogost parazit in visoko nalezljiv med našimi ljubljenčki. Najočitnejši znaki, ki lahko nakazujejo to parazitozo so: neprestano praskanje ušesa...

BOLHE

Večina vrst bolh se lahko prehranjuje s krvjo različnih živali, a kljub temu izražajo preferenco do svojega “običajnega” gostitelja, ki ga zaznajo z vohom in v bližini katerega preživijo vse življenje.

DERMATOLOGIJA in KOŽA

Dermatologija je veda, ki obravnava bolezni kože. Izbor teh je zelo širok. Razvrščamo jih v različne skupine.