Veterinarska ambulanta | veterinarske storitve v Ljubljani | Prva-K

VETERINARSKE STORITVE

Visoka tehnična opremljenost in strokovni nivo veterinarjev, sta omogočila, da se je klinika uveljavila kot referenčna za omenjene specialnosti na področju Slovenije in sosednjih držav. Naši veterinarji se izobražujejo in redno udeležujejo seminarjev doma in v tujini in s tem prinašajo k nam nova dognanja na področju veterine. Vsak veterinar je specializiran za svoje področje. Predaost veterinarjev in sodobno opremljena veterinarska ambulanta jamčita, da bo vaš ljubljenec deležen najboljše oskrbe.

Posamezna področja, ki jih pokrivamo:

Za več informacij o posamezni storitvi kliknite na trikotni zavihek ob sliki.

URGENCA

URGENCA

DEŽURSTVO za življenjsko pomembne primere je organizirano izven delovnega časa klinike. Pokličite Recepcijo na: +386 (41) 241 241 in avtomatski odzivnik vam bo sporočil telefonsko številko dežurne klinike. Seznam veterinarskih klinik, ki dežurajo v letošnjem letu v Ljubljani najdete na naši oglasni deski. Opozarjamo, da lahko pride do sprememb v razporedu. V času dežurstva so storitve 50% dražje. Več o tem, kdaj je primer nujen, kako nuditi prvo pomoč in kam pripeljati bolno žival, si preberite tukaj.

INTERNA

INTERNA

Zajema široko področje bolezni notranjih organov. Ugotavljamo, zdravimo in preprečujemo

   • bolezni prebavil, jeter in trebušne slinavke
   • nevrološke bolezni
   • bolezni sečil in reproduktivnih organov
   • endokrine bolezni
   • bolezni srca in dihal
   • bolezni imunskega sistema in hematološke bolezni
   • infekcijske bolezni
   • novotvorbe Več si preberite tukaj.

PREVENTIVA

Zelo pomemben del zdravstvene oskrbe hišnih ljubljenčkov so preventivni pregledi, kontrola zajedalcev in cepljenja proti nalezljivim boleznim.
Prvi pregled priporočamo takoj, ko se odločite za mladiča, oziroma ob prvem cepljenju. S pregledom ugotovimo morebitne dedne hibe ali bolezni, ki bi motile ustvarjanje odpornosti. Vašega ljubljenčka tudi cepimo, vnesemo v CRP in čipiramo. Preventivni pregled, je vračunan v ceno cepljenja in ga je nujno opraviti ob vsakem ponovnem cepljenju! Več o osnovni oskrbi si preberite tukaj.

KIRURGIJA

KIRURGIJA

Opravljamo rutinske operacije, kot so npr. sterilizacije samcev in samic. Poleg teh opravljamo tudi operacije mehkih tkiv zaradi mehaničnih poškodb, diagnostične laparatomije trebušnih in organov prsne votline, operacije na vratu in glavi, operacije novotvorb in drugih patoloških procesov na organih. Določene kirurške in diagnostične posege opravljamo s t.i. laparoskopskimi tehnikami. Več o kirurških posegih si preberite tukaj.

.
NEUROLOGIJA

NEVROLOGIJA

Pri nevrološkem pregledu je zelo pomembno opraviti temeljit nevrološki pregled, s katerim lokaliziramo lezijo in postavimo najverjetnejše diferencialne diagnoze. Opravljamo diagnostične preiskave nevrološkega sistema z nativno in kontrastno rentgenološko preiskavo. Pacienta lahko referiramo na MRI ali CT preiskavo. Več o nevrologiji si preberite tukaj.

.
OFTALMOLOGIJA

OFTALMOLOGIJA

Dr. Tadej Zemljič je edini diplomant veterinarske oftalmologije v Sloveniji. Opravlja oftalmološke preglede in zdravljenje obolenj očesa.Na kliniki opravljamo operacije sive mrene s t.i. Faco emulzifikatorjem. Gre za tehniko, ki je neprimerno manj agresivna in mnogo uspešnejša od klasične metode ekstrakcije očesne leče. Več o oftalmologiji si preberite tukaj

ORTOPEDIJA

ORTOPEDIJA

Poškodbe skeleta in obolenja sklepov so zelo pogoste težave pri mačkah in psih. Na kliniki opravljamo ortopedske preglede, osteosinteze pri zlomih , operacije strganih kolenskih vezi, izpaha pogačice in kirurške terapije degenerativnih obolenj sklepov. Določene ortopedske posege opravljamo s t.i. artroskopijo. Več o ortopediji si preberite tukaj.

STOMATOLOGIJA

STOMATOLOGIJA

Obolenja zob in ustne votline predstavljajo zelo pogost problem pri psih in mačkah. Na kliniki opravljamo različne stomatološke posege in svetujemo glede preventivnih ukrepov ustne higiene. Več o stomatologiji si preberite tukaj

DERMATOLOGIJA

DERMATOLOGIJA

Dermatologija je veda, ki obravnava bolezni kože. Izbor teh je zelo širok. Razvrščamo jih v različne skupine: bakterijske, glivične, zajedavske, imunsko pogojene, hormonske, tumorozne ter še druge, manj pogoste. Več o dermatologhiji si preberite tukaj.

.

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE

baza_podatkov_WEB

Preberite si koristne veterinarske članke in preglejte informacije o zanimivih predavanjih na kliniki in ugodnostih v trgovini. Več o prijavi na novičnik, predavanjih in koristnih člankih...
Predavanja se odvijajo v prostorih klinike za male živali PRVA-K, Gorkičeva 6, Ljubljana. Namenjena so tako strokovnjakom, kot tudi lastnikom živali. S predavanji skušamo pomagati pri oskrbi in negi živali in širiti dragoceno znanje. Predavanja so brezplačna in obvzemajo razne tematike, kot na primer: vse o cepljenju, kdaj poiskati nujno pomoč veterinarja...