Bilbi je dobra tri leta stara psička pasme beagle. Je zdrava psička. Njen edini problem je debelost. S svojim moledujočim in zapeljivim pogledom je vedno uspela izprositi priboljške.  Pri rednem letnem kontrolnem pregledu so naši veterinarji  lastnici svetovali, da Bilbi opravi shujševalno kuro. Debelost je povezana z bolezenskimi stanji kot so obolenja sklepov in kosti, respiratorna in srčna obolenja, povečano tveganje v primeru operacij, sladkorna bolezen in celo rak na sečnem mehurju. Ne navsezadnje pa debelost vpliva na kakovost življenja prikupne beaglice.

Skupaj z ustrezno aktivnostjo, je za zmanjševanje telesne teže ključnega pomena hrana z nižjo vsebnostjo energije. Najprimernejši in najučinkovitejši način je hranjenje s hrano, ki zagotavlja občutek sitosti in ima hkrati manj energije. Eden ključnih dejavnikov za občutek sitosti je napolnjenost prebavil. Zato je v hranah za hujšanje bistveni element neprebavljiva vlaknina, ker ta v hrani zmanjša količino energije. Vlaknina nudi tudi ustrezno “težo” hrane v prebavilih in daje občutek sitosti.  Učinek sitosti hrane Royal canin SATIETY temelji na kombinaciji visoke vsebnosti beljakovin, z visoko vsebnostjo vlaknin.
Veterinarji so Bilbi predpisali program za postopno izgubljanje odvečne telesne maščobe. Bilbi naj bi  v enem tednu izgubila odstotek telesne teže. Dvakrat na mesec se bo oglasila na PRVA-K kliniki za male živali, stopila na tehtnico, izgubo gramov pa bomo vestno zabeležili v tabelo.

Bilbi, srečno

beagle-health-problems-issues

PRVA KONTROLA / 1.MESEC:

Teža 20.3 kg, obseg prsnega koša 72cm, trebuha 60cm. Ciljna teža 17kg. Začenja z dietno hrano rc satiety 189g /dan; pol merice zjutraj, pol zvecer. Lastnica trpiiii!!!!! Kontrola cez en mesec.

DRUGA KONTROLA / 2.MESEC:

Teža 19.2 kg, obseg prsnega koša 67cm, trebuha 56cm.

TRETJA KONTROLA / 3.MESEC:

Teža 18.5 kg, obseg prsnega koša 67cm, trebuha 56cm.

Bilbi lepo napreduje in ni dvoma, da bo pri četrti kontroli dosegla želeno telesno težo.

ČETRTA KONTROLA / 4.MESEC:

Teža 17 kg, obseg prsnega koša 66cm, trebuha 56cm.

BRAVO BILBI!!!!!

BEAGLE