V času poplav v sosednjih državah smo s pomočjo naših strank in ostalih posameznikov zbrali ogromno pomoči za živali iz poplavljenih območij. Zbrali smo okoli 8 ton pasje hrane in opreme. V HR in BIH so naša društva prepeljala več pošiljk. Te pošiljke so šle v Sarajevo, Kladušo, Bihač, Tuzlo, Živinice, Prijedor, Obrenovac, Lukavac, Gunjo pri Osijeku,…
zgodba žal, še zdaleč ni končana.

Screen Shot 2014-09-16 at 11.22.01 AMScreen Shot 2014-09-16 at 11.14.31 AM

Pravi zdravnik za pse najprej poboža psa in se nato rokuje s človekom. Ne pozna meja in mu narodnost živali ni pomembna.  Gleda v srce psa, ne v lastnikovo denarnico. Da prednost večjemu revežu, ne pa večjemu bogatašu. Pravi zdravnik za pse dela v hiši Prve-K klinike.
Bosna in Hercegovina. Potepuški psi so izmed vseh živali najnižje na lestvici. Večina ljudi se jih boji. Želijo jih iztrebiti kot mi podgane. Pa jim ne uspe. Res je – revni so in še zase nimajo. Po drugi strani pa dopuščajo, da njihovega psa naskakujejo drugi psi. In ne le to – ko dobijo lepe male kepice, starega brcnejo na ulico. Če jim ponudiš brezplačno kastracijo, pa te grdo pogledajo, češ – to potem ni več pes, če je obrezan.
Občina v Prijedoru denimo komunalnim delavcem plačuje, da pse vsakodnevno lovijo po ulicah in evtanazirajo. A od enega do drugega je dolga pot. Psa ulovijo, odpeljejo na zagrajeno in strogo varovano mestno smetišče, kjer za ogrado veliko okoli 6 x 6 metrov med sto in več psi čaka na smrt … Ko se jih nabere preveč, izvajajo “evtanazijo”. Ko smo jim ponujali donacijo narkotikov, je veterinar razložil, da jih ne uporabljajo, da delajo brez pomirjeval – da tresenje in tuljenje ni nič takega, da se pes takrat ničesar več ne zaveda. Kako si lahko tako prepričan? Si sprobal na sebi? Tolikokrat je trdil, da je on edini pooblaščeni mestni veterinar in edini hodi v azil, pa se je ugriznil v jezik – Ko sem ga nazadnje, ko je “poniknilo” ogromno psov iz azila, vprašala koliko jih je evtanaziral, je rekel, da evtanazij ni opravljal on. Vse jasno. Nisem bila nikoli zraven, ampak dam roko v ogenj, da evtanazij ne izvajajo veterinarji in ne na način kot ga poznamo mi.
PREBERITE SI CEL ČLANEK DRUŠTVA PASJI BREZDOMCI

LOGO2013_kontrast

ZAHVALJUJEMO SE VSEM, KI SO PRISPEVALI MATERJAL ZA ŽIVALI.