KATERO JE DOBRO SREDSTVO PROTI BOLHAM?
NIČ VEČ NE DELUJE!!??
Če se vam porajajo podobne misli, si pozorno preberite članek.

Prihaja čas malih nadležnih zajedavcev in zdi se, kot da je ta nadloga vsako leto hujša. Naši kosmatinci bodo ponovno izpostavljeni bolham, klopom in pršicam. Delovanje sredstva proti zunanjim zajedavcem je odvisno od več dejavnikov. Pri izbiri sredstva je najbolje najprej vprašati veterinarja, kaj predlaga.

Včasih se določeno sredstvo pri eni živali obnese bolje kot pri drugi. Tako se, denimo, nekatera sredstva spirajo z vodo in zato niso najbolj primerna za pse, ki so velikokrat mokri. Dobro je, če spremljamo učinkovitost pri svoji živali in po potrebi zamenjamo zaščitno sredstvo. Res pa je, da to mnogokrat ne deluje tako, kot smo pričakovali, ker ga ne uporabljamo pravilno.

UČINKOVITOST SREDSTVA JE ODVISNA OD:

– izbire sredstva in trajanja delovanja,
– pravilnega načina uporabe,
– pogostnosti uporabe,
– pogostnosti kopanja ljubljenca,
– okolja, kjer žival živi in morebitne zalege v okolici,
– dolžine dlake in tipa kože pri posamezni živali

Najpogosteje ljudje zaščitnega sredstva ne uporabljajo dovolj pogosto ali pa ga ne nanesejo pravilno na kožo. Pri nanosu ampule je treba zagodoviti, da se sredstvo čimbolje razlije po koži. Pri ljubljencih z gosto dlako je nanos torej zahtevnejši. Ampulo lahko nanesemo tudi na več točk vzdolž hrbta a je ne nanašamo na glavo in na dele, kjer se žival lahko poliže.

Večina ampul deluje tako, da učinkovino po telesu raznosijo nosilci (alkoholi). Ti nosijo učinkovino in se razlijejo po maščobni plasti kože. Z drugimi besedami lahko torej rečemo, da je pogoj dobrega nanosa ampule tudi mastna koža. Na glavi živali nimajo lojnic, torej koža tam ni dovolj mastna.
Kožo razmastimo tudi s šamponiranjem. Zato je treba po kopanju ljubljenca in pred nanosom sredstva nekaj dni počakati. Kopanje ni priporočljivo tudi po nanosu ampule, saj s tem sredstvo zagotovo delno speremo.

Včasih se zgodi, da je v okolici zalega bolh ali klopov in se zdi, da sredstvo ni učinkovito. Ker se vedno znova pojavlja nova (mlada) nadloga, je v takih primerih nujno tretirati tudi okolico. Za okolico prav tako obstajajo učinkovita in manj učinkovita sredstva.

POMEMBNO!
 SREDSTVA NAMENJENA ZA DEZINSEKCIJO OKOLICE, NISO PRIMERNA ZA ŽIVALI IN JIH NE UPORABLJAMO NA ŽIVALIH,  ČE TO NI IZRECNO NAVEDENO!

Na trgu je ogromno različnih izdelkov, naravnih in sintetičnih, ki pa niso vsa primerna za vašega ljubljenca. Vedno se je dobro pred izbiro zaščitnega sredstva posvetovati z veterinarjem ali strokovnjakom, ki ima največ koristnih informacij o teh izdelkih.

POMEMBNO!
NEKATERA SREDSTVA, KI SO UČINKOVITA PRI PSIH, SO ZA MAČKE SMRTNO NEVARNA!

PRVA-K trgovina za male živali na Gorkičevi 6 v Ljubljani je bogato založena s pestrim izborom različnih zaščitnih sredstev. Prodajamo samo preverjena sredstva, ki so KLINIČNO TESTIRANA. Osebje vam bo pomagalo pri izbiri sredstva in vas poučilo o njegovi pravilni uporabi. Po potrebi pa vam bodo naši veterinarji brezplačno nudili še dodatne informacije.

 

SREDSTVA so na voljo v različnih OBLIKAH:

– ampule, tablete, pršila, šamponi, ovratnice, el. obeski…

Želeli bi poudariti, da šamponi NIMAJO ZAŠČITNEGA delovanja, ampak samo uničijo zajedavce, ki so TRENUTNO na živali. Včasih dražijo kožo občutljivih živali. Njihovo uporabo odsvetujemo, razen v izjemnih primerih. Denimo, če najdemo žival, ki je zelo umazana in hkrati polna bolh…

Če imate težave z učinkovitostjo in izbiro sredstva pokličite na tel.št.: +386 200 51 88 in prijazno vam bomo svetovali.

V NAŠI TRGOVINI PRODAJAMO SAMO PREVERJENA SREDSTVA, KI SO BILA KLINIČNO TESTIRANA

FRONTLINE IN FRONTLINE COMBO

bolhe in klopi

bolhe in klopi

FYPRIST

bolhe in klopi

ADVANTAGE

bolhe in klopi

ADVANTIX

bolhe in klopi

ADVOCATE ZA PSE in za MAČKE

bolhe in klopi

BROADLINE

1398177170broadline-spoton

NEXGARD

callout-trial-boxes

BRAVECTO

zunanji zajedalci

FORESTO

Seresto, Tin, big

SCALIBOR

images