Vstopili smo v mesec junij. Vremenoslovcem (skoraj) verjamemo, da res lahko pospravimo zimske  plašče, škornje in lopate za kidanje.

Pripravili smo program ozaveščanja o debelosti in promocijo zdravja, ki vključuje pomoč pri hujšanju ljubljencev in strokovno izvajanje ter vodenje diete.

Debelost se ni »razpasla« le pri ljudeh, temveč svoje kremplje steguje tudi po domačih ljubljenčkih. Debelost je bolezen. Najpogostejši vzrok je,  da živalica več poje kot porabi. Vzroki so še v pasemski predispoziciji,  povezani so s starostjo živali, pa s posegom  sterilizacije in kastracije; po katerih se veliko psov in mačk zredi in ne nazadnje tudi  nekatera zdravila vplivajo na telesno težo ljubljenca. Več o debelosti najdete tudi v članku DEBELOST PI PSIH IN MAČKAH.

Kdaj je kuža ali muc debel?

Debelost prvotno diagnosticiramo z merjenjem telesne teže  ter določanjem indeksa telesne mase, kar vključuje določanje telesne kondicije psa z otipljivostjo reber, določanjem zamaščenosti prsnega, vratnega in ledvenega predela, ter primerjanjem dobljenih rezultatov s pasemskim standardom.

Kaj lastniki lahko storimo?

  • Obiščemo veterinarja, da žival pregleda, ugotovi vzrok debelosti in predpiše ustrezno zdravljenje.
    Veterinarja najdete pri nas. Pokličite  01 / 200 51 80 in si rezervirajte posvet in kontrolo  za vašega štirinožnega prijatelja. Ne skrbite,  vsebina denarnice  ostane enaka tudi po končanem obisku, saj je za to poskrbel proizvajalec prehrane za pse in mačke podjetje HILL’s Pet Nutrition .
  • HILL’s vabi vse »bolje grajene  pse in mačke«, da po pregledu pri veterinarju preizkusijo hrano, ki je na voljo v naši trgovini:
    HILL’S PRESCRIPTION  DIET METABOLIC za pse in mačke. Gre za visokokakovostno dietno hrano za pse s preveliko težo za zmanjšanje teže in za ohranitev teže po dieti, z znanstveno dokazanim prehranskim konceptom za aktiviranje izgorevanja maščob.

Kaj bo imel od tega vaš ljubljenček?

Predvsem se mu bo zboljšala kakovost življenja. Hrana je okusna in je ne bo zavračal. Lakote vsekakor ne bo trpel. In, ko bo dosegel želeno težo, si lahko prisluži nagrado.

Kako do nagrade?

  • Ves čas bo lajajoči ali mijavkajoči kosmatinec pod strokovnim nadzorom veterinraja. Veterinar ga bo ob prvem obisku stehtal in slikal. Pri kontrolnih pregledih ga bo le tehtal. Čisto na koncu pa še slikica za arhiv, v stilu Hoolywodskih div »prej » in »potem«.
  • Lastniki bomo ves ta čas budno spremljali ljubljenčka in odgovorili na nekaj vprašanj, ki bodo v pomoč Hillsu.

V začetku septembra, točneje , 5.9.2016, pa izmed vseh kandidatov, ki so se »borili« do konca izžrebamo srečneže, katerim Hill’s podarja dietno hrano za obdobje 3 mesecev.

Prvega srečneža obdari s hrano za obdobje 3 mesecev
Drugega srečneža obdari s hrano za obdoje 2 mesecev
Tretjega srečneža obdari s hrano za obdobje 1 meseca

…prepustimo se v varstvo čivave,

saj bo od 01.06.2016 pa do 31.08.2016
na intenzivnih fit pripravah

na PRVA-K kliniki za male živali v Ljubljani
pod strokovnim vodstvom veterinarja in na prehranski podpori HILL’S-a
dietna hrana Hill’s Metabolic po -10% prijaznejši ceni.

 

148573547 149651260

IN KDO JE NAŠ SREČNEŽ?

Milu in Luna sta poletje prež​iveli ob skledicah s Hillsovimi Metabolic briketi. Pritoževali se nista. Tehtnica pa je pokazala po 2 mesecih 300g manj pri Luni in ​2500 g​ (2,5 kg) manj pri Milu. Hills je izpolnil dano obljubo in zagotovil, da bo skleda še tri mesece polna metabolic briketov. I​n Luna bo še lažje skočila na kauč, Milu pa manj zadihano lovila sončne žarke.
luna po metabolicuMilu po metabolicu