FIZIOTERAPIJA in MAGNETNA TERAPIJA

Dog-On-Pillow

sta v veterinarski medicini pri nas še vedno manjkajoči člen. Terapevtska oskrba je do pred kratkim vključevala le tradicionalne kirurške in medicinske pristope, z željo po izboljšani in izpopolnjeni postoperativni negi in hitrejšem ter uspešnejšem okrevanju naših pacientov pa se vedno bolj uveljavlja tudi holističen pristop k zdravljenju. Dobri rezultati v humani fizioterapiji so prispevali tudi k začetkom veterinarske fizioterapije.

Fizioterapija je komplementarna terapija, ki za izboljšanje funkcije uporablja neinvazivne terapevtske postopke. Ukvarja se z vzpostavljanjem, vzdrževanjem in krepitvijo zdravja ter funkcionalnosti gibalnega sistema. Ohranja ali obnavlja gibljivost sklepov, krepi mišice, preprečuje kontrakture mišic, zvečuje preskrbo s krvjo, zmanjšuje edeme, osredotoča se na odpravljanje bolečine, izboljšanje procesov celjenja, povrnitev funkcije in gibanja… Namenjena je čim hitrejši rehabilitaciji in močno pospešuje okrevanje.
Delo veterinarja je diagnosticiranje poškodbe in ustrezna kirurška oskrba. Fizioterapevt pa v sodelovanju z veterinarjem lahko izvaja nadaljno terapijo, ki pacientu olajša ter izboljša izid rehabilitacije in skrajša čas okrevanja.

Za več informacij in za kontakt z ga. Majo Potočnik, univ. dipl. fiziot., pokličite recepcijo Klinike za male živali na tel.št.: 01/ 200 5180.

 

CILJI FIZIOTERAPEVTSKE OSKRBE

– odpravljanje vzrokov nefunkcionalnosti pri gibanju
– odpravljanje bolečine
– zmanjšanje vnetnih procesov
– preprečevanje atrofije mišic, obrabe in poškodb hrustanca, kosti
– izboljšanje splošne kondicije, zlasti kardiorespiratornega sistema

KORISTI FIZIOTERAPIJE

– kvalitetnejše gibanje
– zmanjšanje bolečine
– hitrejša rehabilitacija
– izboljšana kvalitete življenja

Program REHABILITACIJA IN FIZIOTERAPIJA se sestavi glede na posamezen primer in potrebe pacienta.

METODE:
– manualna terapija
– nevro
– tens
– terapija z magnetno blazino
– laser

Program se določa individualno, po posvetu s fizioterapevtko Majo Potočnik, univ. dipl.fiziot.
Njeno področje dela je fizioterapija psov, mačk in konj. Je začetnica fizioterapije za živali v Sloveniji in ima več kot 10 let izkušenj s tega področja. Diplomirala je iz fizoterapije in rehabilitacije hrbtenice pri psih in konjih. Izobraževala se je tudi v ZDA in Veliki Britaniji.
Ukvarja se tudi z vzgojo mladih psov v okviru tečaja za lastnike mladih psov pri mag. Sabini Stariha Pipan, dr. vet. med.

TERAPIJA Z MAGNETNO BLAZINO HIŠNE LJUBLJENČKE NA DOMU

Na Kliniki je možna tudi izposoja magnetne blazine MAGUS
V sodelovanju s podjetjem Magus vam blazino pripeljemo na dom, vas poučimo o uporabi in jo namestimo.

Magnetna blazina je medicinski pripomoček za ohranitev in krepitev zdravja. Je mednarodno certificirana naprava za izvajanje terapije v pulzirajočem magnetnem polju in je namenjena vzdrževanju dobrega počutja, krepitvi zdravja, najbolj pa jo priporočamo kot sredstvo za pomoč bolnikom pri odpravljanju različnih zdravstvenih težav.

– TEŽAVE S HRBTENICO
– POOPERACIJSKA DOBA
– ORTOPEDSKI PROBLEMI
– KRONIČNA OBOLENJA
– KREPITEV IMUNSKEGA SISTEMA
– CELJENJE RAN
– BOLEČINE