PRI PSIHOLOGU

MALA ŠOLA PASJE VZGOJE - članki o vzgoji

Priporočamo, da si več o prijazni pasji vzgoji preberete v njeni knjigi Vzgojimo psa - učinkovito, a prijazno, ki je izšla lani in je že bila ponatisnjena. Knjiga je na voljo tudi v naši trgovini.

Spodaj si poglejte članke "Mala šola pasje vzgoje" in tudi ostale prispevke s podobno tematiko.

nov-2017-pes-je-moj-prijatelj2

PES JE MOJ PRIJATELJ

»iiii, kako je luškan. Mami, oči, poglejta, kužka! Tudi jaz bi imel takega kužka!« Vam je situacija znana? Pa tiste velike očke otroka, iz katerih kar sije beseda: »Prosim, prosim, prosim!!!«
149936704

MALA ŠOLA »Psiček – skokec«

Nekateri psi so prave kosmate, štirinožne žogice skokice. Kot bi bili na vzmeteh skačejo pred nami, za nami, poleg nas in, žal, tudi NA nas … To nas še zlasti razburi tedaj, ko smo lepo oblečeni, psi pa mokri in umazani…
150334681

MALA ŠOLA »Nosne zadeve…«

Nosovi naših štirinožnih prijateljev so tako »izostreni«, da v bogati zakladnici našega jezika, pa tudi v drugih ni izraza, ki bi to lahko ustrezno opisal. Če pobrskamo po literaturi, zasledimo kar nekaj osupljivih podatkov.
149552386

MALA ŠOLA »Moč pogleda…«

Najpogosteje takrat, ko je skrbnik pri kosilu ali malici in mu pasji pogled skozi oči seže neposredno do želodca ali še globlje ter tako pokvari tek – če seveda svojega obroka ne deli s psom…
150333852

MALA ŠOLA »Malo za šalo, malo za hec…«

Podlago lahko vzamemo s seboj na različna mesta in z njeno pomočjo psa umirimo. V pasjo šolo, na vadbo ali povsod tja, kjer pes doživlja stres. Doma jo lahko uporabimo, ko pridejo gostje.
predavanje_vzgojimo_psa_informacije

VZGOJIMO PSA – UČINKOVITO A PRIJAZNO

Knjiga govori o izbiri psa, o tem, česa vsega se mora pes naučiti, kako se z njim pravilno igramo, kakšno gibanje potrebuje in zakaj je tudi za pse pomembno »vseživljenjsko učenje«. Kako vzgojiti – ne dresirati psa , je glavno sporočilo knjige.
150333540

LOČITVENA TESNOBA

Če vas po prihodu iz službe preseneti razdejanje v stanovanju, to lahko pomeni, da ima vaš pes enostavno preveč energije, ki jo mora nekje potrošiti.
150595736

MALA ŠOLA »Relaks!«

Danes bomo opisali sprostitveno vajo, ki bo psu in nam nedvomno mnogokrat v veliko pomoč. Učili ga bomo, da se bo na povelje ulegel...
149548627

MALA ŠOLA »Dotik – nos, šapa in še kaj…«

V tistem trenutku kliknemo in mu damo priboljšek. Spet približamo predmet, pes se dotakne z nosom, klik, hrana. Ponudimo predmet, dotik, klik, hrana.
150429431

MALA ŠOLA »Odnašalci«

Večina amaterskih pasjih učiteljev svoje štirinožne učence nekako pripravi do tega, da stečejo za predmetom, ko bi ga morali prinesti nazaj in celo spustiti, pa se ponavadi »zalomi«.
150532378

MALA ŠOLA »Tarčanje«

Če ste doslej pridno vadili in pri tem dosledno upoštevali naša navodila, potem vaš pes že kar dobro obvlada nekaj osnovnih vaj. Vsekakor se zna na znak usesti in uleči ter tako tudi nekaj časa ostati.
149923350

MALA ŠOLA »Plen« njihov vsakdanji…

Večina psov tako uživa ob igri s »plenom«, da bi se jo lahko igrali ves dan, vsak dan… »Plen« lahko iščejo, lovijo, zgrabijo, se vlečejo zanj in ga na koncu »ubijajo« s stresanjem.
149628739

MALA ŠOLA »Ruk, cuk… poleg!«

Neskončno trajajoča hoja v krogu, potegi s povodcem, cingljanje verižnih ovratnic na zateg, kričanje....
168966623

MALA ŠOLA »Visi naj…!«

Preden se komu utrne kaka čudna misel, naj povem, da bomo tokrat govorili o vodenju psa na povodcu..., ki naj pri tem vedno visi
148956574

MALA ŠOLA Pozitivni »NE?!«

Večina tečajnikov je presenečena, ko jim povem, da lahko tako rekoč negativno stvar naučimo psa na pozitiven način, se pravi BREZ KAZNI.
2014-08-28 17.26.10

MOJ KUŽA

Naučimo otroke, kako se obnašati v bližini psov. Vaški psi so bili pogosto spuščeni pred hišo in mačke so se prosto potepale po vasi. Vsi smo vedeli, kaj storiti, ko se srečamo.
140808695

OTROK IN KUŽA

V brošuri je prikazano pravilno ravnanje otroka, ko stopi v kontakt s psom. Za povečavo, kliknite na sliko.
pic251_2

ŽIVALI V CIRKUSIH

V zadnjih mesecih so po mnogih slovenskih krajih gostovali cirkusi z živalmi. Društvu za osvoboditev živali in njihove pravice nasprotujemo uporabi in zlorabi živali v cirkuške namene.