VPRAŠANJE:

Moja srednja snavcerka, stara 22 mesecev kaslja ze vec kot 2 meseca. Zdravljena je bila en mesec julija z 200 mg doxycyklina, ker je v zacetku julija test pokazal anaplazmozo. Po koncu zdravljenja se je kaselj postopno stopnjeval. Pred nekaj dnevi smo ji ponovno dali doxycyclin a se stanje ne izboljsuje. Trenutno smo na Losinju in bi zaradi diagnoze lahko prisla v Ljubljano, ce mi tako svetujete.

ODGOVOR:

Pozdravljeni!
Vzrokov za kašelj je veliko. V vašem primeru bi bilo potrebno opraviti temeljit internistični pregled, ki naj vključuje RTG prsnega koša, določene krvne preiskave in po potrebi nadaljno diagnostiko. Pri nas se lahko obrnete na dr. Šimundić Metko. Če je psica stabilna oz. se kašelj ne stopnjuje, verjetno lahko počakate s pregledom do vrnitve iz Lošinja. Če se odločite za pregled pri nas, bi bilo dobro s seboj prinesti tudi dosedanje izvide.
Tel. št. klinike je 012005180. Lep pozdrav, Vice Zaninović, dr. vet. med.

Oznake:

IZPUŠČAJI

VPRAŠANJE: naš 4,5 mesecev star nemški ovčar ima na notranji strani stegen in pod eno pazduho izpuščaje. Prvo je bila rdečica, potem pa nastane hrastica. En teden nazaj smo bili…