VPRAŠANJE:

Mojemu yorkiju se jajčka niso spustila, zato je bil operiran pri 8 mesecih. Moje vprašanje je: Zakaj je še vedno ves zmešan 2x letno po kakih 14 dni, ko zavoha psičko, ki je godna.
Hvala za odgovor.

ODGOVOR:

Najprej bi bilo potrebno preveriti, ali sta bili res odstranjeni obe modi. Če v telesu res ni ostalo nič tkiva mod, je še vedno možno, da se psiček vzburi, ko se sreča s psico, ki se goni. Običajno se hitro pomiri, ko psica ni več navzoča. Lep pozdrav, mag. Sabina Stariha Pipan, dr. vet. med.

EPANJE

VPRAŠANJE: Imam 8 mesecev starega psička bernskega planšarja. Približno 14 dni pri njem opazim šepanje na sprednjo desno tačko. Pes ne šepa ves čas ampak le na določene trenutke, na…

FIV in FeLV +

VPRAŠANJE: Imam FIV in FeLV pozitivnega mačka. Bil je prostoživeč, zaradi prehlada sem ga ujela in peljala k veterinarju. Ker nisem želela da ga evtanizirajo sem prevzela skrbništvo. Maček si…

CEPLJENJE

VPRAŠANJE: Ali lahko psičko peljem na cepljenje (obvezno cepljenje proti steklini) med tem ko se goni (krvavi)? ODGOVOR: Lahko.Lep pozdrav, mag. Sabina Stariha Pipan, dr. vet. med.