Psi Splošno Vsi odgovori Zadnja vprašanja

MAJHNE ZRNASTE PODKOŽNE BULICE POD GOBČKOM IN UŠESI

VPRAŠANJE:

Imamo pritlikavega pudlja samičko 5-6kg.Marca je bila stara 2 leti.Že preteklo leto so se ji začele pojavljati majhne zrnaste podkožne bulice med gobčkom in ušesi.Spraskala se je do krvi.Zadevo smo rešili z veterinarsko pomočjo in pasjim ovratnikom.Tudi sedaj že dalj časa opažam isti problem v malo večjem obsegu.Vprašala sem veterinarja,rekel je da ima zamašeno kakšno lojnico in da se lahko malo praska.Meni to ni všeč,ker bo ista pesem z ovratnikom,razkuževanjem,mazanjem,predvsem pa je nadležno za psa.
Prehranjuje se z briketi za kužke z občutljivo kožo Dr.Clauder*s in pasje konzerve brez perutnine in svinjine.Prosim,če mi lahko poveste ali je lahko kriva hrana ,glivice,zamašene lojnice ali kaj drugega in kako naj ravnam v določenih primerih in kje naj začnem. Hvala za odgovor.

ODGOVOR:

Pozdravljeni! Svetoval bi vam, da pri naši internistki, dr. Stariha Pipan Sabini, opravite temeljit dermatološki pregled. Vzrokov za opisane težave je namreč veliko, v prvi vrsti alergije, zato se je problema potrebno lotiti sistematično. Naročite se lahko na recepciji klinike, tel. 012005180. LP, Vice Zaninović, dr. vet. med.

DOLGA GONITEV

VPRAŠANJE:Naša labradorka, ki je stara 12 let ima gonitev že od 3.6.2012. Izcedek je bister, svetlo rdeč in voden, vendar ga je veliko. Pije in hrani se normalno, je dokaj…

JOKANJE PONOČI

VPRAŠANJE: Imam 6 tednov starega maltežančka (fantek), ki ponoči cel čas joka, cvili. In sicer ko ga pustim samega v sobi. Svetujte mi, kako naj ga navadim, oz. kaj naj…