Psi Splošno Vsi odgovori Zadnja vprašanja

ČUDNI NAPADI PRI PSU – EPILEPSIJA?

VPRAŠANJE:

Pozdravljeni! Imam 9 let starega psa, mešanca med novofundlandcem in nemškim ovčarjem. V zadnjem letu smo trikrat opazili, da ima nekakšne napade, namreč naenkrat se vleže (dobesedno pade na tla), težko diha, se slini, trese ter je celi trdi. Za zrakom ne sope, le leži. Izgleda, kot da bo poginil. Po parih minutah mine in je spet normalen. Ko smo prvič to opazili, je bil na povodcu in smo ga močno potegnil nazaj, zato smo menili, da ga je ovratnica premočno stisnila za sapnik. Veterinar nam je takrat svetoval, naj ga polivamo s hladno vodo po gobcu. Sedaj smo pa opazili, da se ta težava pojavi tudi, ko ni na povodcu. Nazadnje se je zgodilo, ko je ležal. Morebiti se to dogaja tudi, ko ga ne vidimo. Kaj se dogaja z mojim psom? Kako mu lahko pomagam? Hvala za odgovor in lep pozdrav!

ODGOVOR:

Pozdravljeni! Lahko gre za epileptični napad ali sinkopo (omedlevica). Vzrokov za oboje je veliko. Svetujem vam, da ga čimprej peljete  na kardiološki in nevrološki pregled. Pri nas se lahko obrnete na dr. Šimundić Metko ali dr. Brložnik Majo (kardio) , za nevrološki pregled pa name. Tel. št. klinike je 012005180. Lep pozdrav,Vice Zaninović, dr. vet. med.

Oznake: ,

BRIKETIRANA MAČJA HRANA

VPRAŠANJE:Zanima me kaj je bolje za mačko briketirana hrana ali konzervirana hrana? Kakšno je vaše mnenje o briketirani hrani znamke Power of nature? ODGOVOR:Obe vrsti hrane sta popoln obrok, zato…