Psi Splošno Vsi odgovori Zadnja vprašanja

KAJ SE JE ZGODILO Z MAČKOM, DA JE NA SMRT PRESTRAŠEN

VPRAŠANJE:

Pozdravljeni, že 2 leti in pol imamo mačka, ki je ves čas v hiši. Že od mladička je kar plašen vendar vedno cartljiv, rad je tudi jedel, vedno uporabljal mačje stranišče. Sedaj pa se mu je v 10 min kar je bil brez naše bližine zgodilo nekaj kar je čisto spremenilo njegovo obnašanje. Ves čas se skriva in opazuje vrata, ne upa si niti na stranišče ( že cel dan ni šel), ne gre niti jesti. Stikov z nami se izogiba, pusti sicer da se ga za kratek čas nekateri dotaknemo potem pa zbeži. Zgodilo naj se mu ne bi nič saj v stanovanju ni bilo nič prevrženo ali da bi ga kaj lahko prestrašilo, sedaj pa se pa na smrt boji vsega. Lep pozdrav.

ODGOVOR:

Pozdravljeni! Potrebno je ugotoviti, kaj je vzrok spremenjenega obnašanja. Po opisu sodeč gre lahko za težave z uriniranjem ali odvajanjem blata, seveda pa na pamet ni možno postaviti diagnoze. Svetujem vam, da mucka  peljete na pregled. LP, Vice Zaninović, dr. vet. med.

BULA NA NOGI PRI PSU

VPRAŠANJE: Psička ima že več let bulo na zadnji desni nogi (zunanja stran). S punkcijo je bilo ugotovljeno, da gre za maščobno tkivo. Nedolgo nazaj si je psička bulo opraskala,…