VPRAŠANJE:

doma imam 4 mesece staro mucko. Dva dni nazaj mi je usla ven (drugace je notanja) in dobila sem jo sedeti pod pokrovom avtomobila, ki je takrat bil se kar vroc. Od takrat mucka cele dneve prespi (celo z jezikom zunaj), lize si prednji sapi kateri tudi ne pusti dotikati in zamjavka ob vsakem njihovem dotiku. Najprej sem mislila da je prehlajena ker ji je bila vidna “tretja” veka in ker je toliko spala (se preden sem ugotovila da jo sapici bolijo), sedaj pa nisem vec prepricana. Mucko sem cepila mesec nazaj ko sem jo dobila, takrat je dobila tudi inekcijo proti garam, ker jih je bila polna. Sapi lize toliko, da sta mokri in na videz se mi zdita nabrekli, oteceni. Ali je obisk pri veterinarju po vasem nujen ali naj pocakam se malo? Bojim se ker imam doma se eno mlado muco in psa. Hvala za odgovor in lp.

ODGOVOR:

Svetujem vam, da mucko čim prej odpeljete k veterinarju na pregled. Lep pozdrav, mag. Sabina Stariha Pipan, dr. med. vet.

MOJ PES LULA V HIŠI

VPRAŠANJE: Moja psička miša stara 12 let non stop lula v. Stanovanju .pred dvema tednoma je odtekla z sosedovim psom zelo sem zaskerbljena . Hvala. ODGOVOR: Pozdravljeni! Vzrok uriniranja pri…