Vsi odgovori

OBČASNO ŠEPANJE PSA

VPRAŠANJE:
Psička (ameriški pitbull), stara leto in tri mesece, občasno šepa na sprednjo taco oz. prične okorno hoditi. Izgleda kot bi bila zaležana oz. imela “musklfiber”. Na otip sprednjega ramenskega obroča, ali sprednjih tac ne kaže nobenih bolečin. Šepanje se pojavi kar tako iznenada in mine po kakšnem dnevu. Psička je in pije normalno, tudi aktivna želi biti-vendar zaradi šepanja omejimo gibanje in takrat bolj počiva. Hkrati opažam, da podoben “musklfiber” oz oslabljenost v gibanju in mišicah dobi ob večjih toplotnih obremenitvah. Dobiva vitamine Multiflex in dodajamo ji tudi lososovo olje.

ODGOVOR:

Glede na to, da se šepanje ponavlja in opažate tudi oslabljenost bi vam v vsakem primeru svetovala splošni klinični in ortopedski pregled, saj obstajajo tudi nekatera sistemska obolenja, ki bi k temu lahko doprinesla. Aleksandra Slapšak, dr.vet.med.

BELI DIHURČEK

VPRAŠANJE: Sem lastnica belega dihurčka. Ker je že kastriran in veterinar, ki ga je kastriral, ne opravlja teh posegov, me zanima, če bi mu lahko pri vas odstranlili smradne žleze,…