VPRAŠANJE:

imamo 11 tednov staro psičko pasme cavalier king charles spaniel. Odločili smo se za sterilizacijo in nas zanima, kdaj je najprimernejši čas, saj bi poseg radi opravili še pred prvo gonitvijo. Ali svetujete laparoskopski poseg? Približno kolikšna je cena? Koliko prej se moramo naročiti na poseg? Hvala za odgovore in lep pozdrav.

ODGOVOR:

Spoštovani,  sterilizacijo svetujemo med petim in šestim mesecemstarosti, oz. pred prvo gonitvijo in sicer zaradi zmanjšanja možnosti pojava tumorjev na seskih in pozneje pojava gnojnega vnetja maternice. Vsekakor svetujemo laparoskopski poseg (60 % manj boleč). Poseg delamo lahko od 5 kg naprej.  Za ceno se prosim pozanimajte pri prijaznih recepcionistkah.  Na naši spletni strani dobite podrobnosti o laparoskopski sterilizaciji in sterilizaciji nasploh. Lp,Emir Mujagić dr.vet.med.

Oznake:

STANJE PO OPERACIJI

VPRAŠANJE: Pozdravljeni.Imamo nemškega bokserja starega 2,5 let.Pred božičem je bil operiran na zadnji tački zaradi poškodovanega meniskusa.Po operaciji so nastali zapleti.v desetih dneh je shujšal za 6kg,kljub temu da je…