VPRAŠANJE:

Moja psička je stara 6 mesecev, normalno razpoložena, živahna, igriva… Zadnje par večerov pa opazam, da nekaj minut sunkovito oziroma pospešeno diha, kot kadar je psom vroče. Skozi gobček, jezik iz gobčka ven. Najprej sem to povezovala z igro, da je utrujena oz.ji je vroče, a se to kdaj zgodi tudi po počitku na kavču. Vedno pa zvečer. Traja kake 10-15 minut, potem spet normalno diha skozi smrcek. Kaj bi to lahko bilo, da se res zgodi le vsak večer? Čez vikend sem bila stalno z njo, pa se čez dan to ni zgodilo ta 2 dni.

ODGOVOR:

Pozdravljeni! Pospešeno dihanje je lahko posledica težav s srcem,  lahko nastane zaradi bolečine, vročine..Ker je možnih več vzrokov vam svetujem, da če se bo to še ponavljalo, stopite do vašega veterinarja. Lep dan, Metka Šimundić, dr. vet. med., spec. za med. psov in mačk.

Pozdravljeni!Če opažate, da se epizode opisanih znakov stopnjujejo, svetujem opraviti pregled. Znaki namreč niso specifični za določeno obolenje, zato na podlagi opisa ni možno postaviti diagnoze. LP, Vice Zaninović, dr. vet. med.

Oznake: , ,

PARAZITI

VPRAŠANJE: prosim vas za pomoč. Imam en mesec in pol starega morskega pračička, doma ga imam en teden, ima zelo gost kožušček je kot ovčka. Opazila sem, da ima na…

ZAMAŠENA LOJNICA

ODGOVOR: Predvidevam, da se je psički zamašila lojnica tam nekje pri repu in okoli so majhne črne pikice. To se ji je zgodilo prvič in včeraj sem to šele opazila.…