VPRAŠANJE:

imamo mladička pasme groenendael, star 5 mesecev. Že od samega začetka ima mehkejše blato (struktura sladoleda, sluz v blatu je bila v 3 mesecih 2x). Poskusili smo z menjavo hrane, ni bilo rezultata. Zadnji teden je prejemal antibiotik metrobactin (sum na vnetje črevesja) in je na dieti (piščanez, riž) vmes se je stanje nekoliko izboljšalo, sedaj pa je ponovno enako…Prejemal je tudi pasto enterozoo (3 tube). Zanima me, kaj bi lahko bilo?

ODGOVOR:

Pri mladičih je nujno najprej izločiti notranje zajedavce. Zbirajte blato tri dni: vsak dan z vrečko poberete eno blato, vrečko zavozljate in hranite v kozarcu v hladilniku. Ko boste imeli tri vrečke z blatom, jih nesete na Veterinarsko fakulteto, oddelek za parazitologijo, Cesta v Mestni log, in prosite za pregled blata na VSE parazite – tudi Giardijo. Ko boste imeli izvid, me pokličite na kliniko, tel. 01 200 51 80, pa se bomo pogovorili, kako naprej. Lep pozdrav, mag. Sabina Stariha Pipan, dr. vet. med.

GRŠKA ŽELVA

VPRAŠANJE: Doma imam dve majhni grški želvici, stari 4 in 3 leta. Obe sem dobila v dar že ko sta imeli 1 leto. Zdravi sta, imata lep oklep in svoj…