VPRAŠNJE:

Sem zelo zaskrbljena glede naše psičke (sibirski haski), saj se zjutraj zbudi mokra. To se je začelo takoj po sterilizaciji. Tudi pogosteje urinira, kot prej, v dveh urah kar 3-4 krat!
Pred posegom je bila navajena, da nam je s cepetanjem pokazala pri vratih, da mora. Sedaj tega več ni! Pregled urina je pokazal, da so sledovi krvi v urinu, dobila je injekcijo in tablete synulox 250mg (dvakrat dnevno 10 dni).
Rezultat: prve dni se ni zbudila mokra, je pa še naprej pogosto lulala. 6 in 7 dan po zdravilu je pa spet bila zjutraj mokra! Kaj je narobe z našo psičko? Danes jo peljem nazaj na pregled. A je to vzrok sterilizacije, glede nato, da zdravila ne pomagajo! Sem po internetu zasledila več takih primerov. In me sedaj zelo skrbi!

ODGOVOR:

Pozdravljeni!
Lahko da gre pri vaši psički za kombinacijo vnetja in inkontinence po sterilizaciji. Vsekakor bi bilo dobro podrobneje pregledati sečila (ultrazvok, po potrebi rentgen…) in urin (morda tudi mikrobiološko analizo urina). Lep dan, Metka Šimundić, dr. vet. med., spec. za med. psov in mačk.

STAROSTNE BOLEZNI PSOV

VPRAŠANJE: Doma imamo 12 letno psičko. Zadnje nekaj tednov se je začela potepati. Najprej smo mislili, da pogreša našo pozornost vendar zdaj uide tudi ko smo doma.Včasih je ni tudi…