Psi Vsi odgovori Zadnja vprašanja

SREDSTVO ZA BOLHE NA POŠKODOVANI KOŽI

VPRAŠANJE:

Imamo dve psicki, pri katerih se ze od aprila borimo z bolhami. Smo ju stusirali in dali frontline, tako kot sta bili ze pred pojavom bolh redno zasciteni..
Nato pa je eni psicki zacela odpadat dlaka na tipicnih mestih za bolhe, na zadnjem delu hrbta, korenu repa in zadnjih nogah. Tam se je zacela tudi intenzivno praskat. Sklepali smo, da zaradi sampona, zato smo njo zaceli umivati s plivaseptom, ter nato dali ampulo. Bolhe so kljub frontline-u se vedno na obeh psickah prisotne. Psicka s srbečico se po vsakem umivanju se bolj praska, koza se dodatno postane rdeca. Mesta kjer se najvec zadrzujeta pa redno spiramo in spricamo s sredstvi proti bolham.
Zato me zanima, ali je mozno, da je ena od psick alergicna na ampulo in/ali ugriz bolhe? In pa, kaj naj dam obema psickama, da bo pobilo in za naprej preprecilo bolhe vendar ne povzrocilo take intenzivne reakcije na eni od psick?
Hvala za odgovor. Lp.

ODGOVOR:

Prosim, pokličite me na kliniko, tel. 01 200 51 80, jutri po 16h. Potrebujem več podatkov. Lep pozdrav, mag. Sabina Stariha Pipan, dr. vet. med.

OČI

VPRAŠANJE: Zgodilo se je tako: pred malo več kot mesecem dni sem iz društva na dom sprejela malo prehlajeno muco, ki je pri meni z mojimi tremi muckami dobro okrevala…