VPRAŠANJE:

Pozdravljeni! Imam 17 let staro mačko, ki je pol perzijka. Pred parimi meseci je težje jedla, pa ji je veterinar predpisal antibiotike..V ustni votlini je imela vnetje dlesni. Sprva je veterinar predvideval, da so to “škrbinice”, danes sem pri drugem mnenju izvedela, da je najbrž tumor. Ranica v ustih se je povečala, zaudarja in muca se težje prehranjuje, ampak ima apetit. Trenutno ji dajem kapljice proti bolečinam. Testa za potrditev diagnoze, da je res tumor še nismo naredili, saj muce nočem obremenjevati, veterinar pa pravi, da se tumorja v gobčku ne da izrezati. Nevem, če obstaja sploh še kaj, kar bi ji lahko lajšalo bolečine in podaljšalo življenje, saj muce eostavno ne morem izgubiti. Lepo Vas prosim za nasvet kako naprej in se opravičujem za moje nerodno izražanje. Lep pozdrav.

ODGOVOR:

Spoštovana, vaša skrb je popolnoma upravičena, ker gre za dolgoletnega družinskega člana. Svetujem, da se obrnete na Prof. Natašo Tozon na veterinarski Fakulteti v Ljubljani. Lp, Emir Mujagić dr.vet.med.

Oznake: ,

BELINA PRI BOKSERJU

VPRAŠANJE: Imamo bokserja starega 3 leta. Opazila sem da se mu bela črta med očmi tanjša..ko je bil mladič je bila malenkost debelejša. Sedaj postaja tanjša in če ga pobožaš…