Psi

VOŽNJA Z AVTOMOBILOM IN BRUHANJE

VPRAŠANJE:

Moja toy pudlica stara 2 leti bruha pri vožnji z avtom tudi do 15km .Probala sem S tabletko nausi tretjino tabletke 1uro pred vožnjo in je tudi zbruhala sline s tableto. Psička ima 3,5kg. Tudi če sedim z njo na zadnjem sedežu ni nič boljše. Ko smo šli na dopust je na relaciji MS-KP bruhala 5x tudi ob postankih in ob njej sem imela na zadnjem sedežu še jorkico, ki pa nima težav.  Takrat sem ji dala polovico tablete ki sem dobila na veterini—tudi brez uspeha. Prosim za nasvet za naprej—–že do veterine imamo 15 km.

ODGOVOR:

Nekateri kužki kljub preventivi še vedno ne prenašajo vožnje z avtomobilom. Občasno je lahko slabost povezana tudi z anksioznostjo. Lahko poskusite s kakšnimi baldrijanovimi kapljicami ali podobnimi zeliščnimi dodatki za pomiritev. Te pripravke je potrebno dajati dlje časa, da se pokaže učinek. Lahko poskusite tudi s pasjim boksom na sprednjih ali zadnjih sedežih, nekaterim to bolj ustreza kot vožnja v naročju. Aleksandra Slapšak, dr.vet.med.

STRIŽENJE

VPRAŠANJE: Prosim za nasvet, kako naj umirim ali za nekaj časa uspavam maltežana, ki se nikakor ne pusti striči, renči in poskuša gristi, je pa zelo zanemarjenega videza zaradi predolge…