STERILIZACIJA

STERILIZACIJA

Na Kliniki sterilizacijo opravljamo LAPAROSKOPSKO. V primerjavi s klasično sterilizacijo laparoskopska ovariektomija ponuja manj stresa in travme, zmanjšanje postoperativne bolečine , manjše reze v področju trebuha, manj zapletov.

Živali, ki niso namenjene razplodu, steriliziramo oziroma kastriramo po opravljenih cepljenjih, pred prvo gonitvijo. Če psičko steriliziramo pred prvo gonitvijo, jo skoraj 100%-no zaščitimo pred rakom na mlečni žlezi. Sterilizirana psica ne more dobiti gnojnega vnetja maternice, ne bolezni jajčnikov. Kastrirani samci so zaščiteni pred določenimi boleznimi prostate in mod. Pri kastriranih in steriliziranih živalih še bolj pozorno spremljamo telesno težo. Po potrebi omejimo količino hrane in poskrbimo, da se žival dovolj giblje.

PREBERITE SI NEKAJ ČLANKOV NA TEMO STERILIZACIJ IN GONITVENIH CIKLUSOV...

PROLAPS NOŽIČNE GUBE

Običajno se pojavi pri mladih psičkah ob prvi ali drugi gonitvi zaradi vpliva estrogenih hormonov in se lahko ponavlja ob vsaki gonitvi. V redkih primerih se prolaps nožnične gube pojavi ob koncu brejosti.

ANKETA ZA LASTNIKE PSOV

Ker za namene takšne raziskave potrebujeva veliko število podatkov, naprošava lastnike psov, da si vzamete nekaj minut časa in izpolnite anketo.

LAPAROSKOPSKA STERILIZACIJA ŠIMPANZINJE NIKE

Ko sem izvedela, da bo naša klinika sodelovala pri prvem tovrstnem posegu v Sloveniji me je prešinilo: »Tako rada bi bila poleg.«

LAPAROSKOPIJA – LAPAROSKOPSKA OPERACIJA

Laparoskopija, laparoskopska kirurgija, minimalno invazivna kirurgija, video kirurgija, endoskopska kirurgija...

DISTOCIJA PRI PSU

Distocijo definiramo kot porod, pri katerem je normalen prehod plodu skozi porodne poti moten ali nemogoč.

THE OESTRUS CYCLE IN THE BITCH

The regulation of the oestrous cycle in the bitch is quite unique among the various animal species commonly encountered in veterinary medicine.