Spletno trgovino www.prva-klinika.si upravlja podjetje PRVA – K klinika za male živali d.o.o, v nadaljevanju ponudnik.

Splošni pogoji spletne trgovine so vzpostavljeni in delujejo v skladu ter na podlagi z Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2, UL RS 98/04 in nadaljnji),  Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB 1, UL RS 94/07 in nadaljnji ) ter Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1, UL RS 109/2012). Ti pogoji poslovanja (v nadaljevanju »pogoji«) določajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine in uporabnikom.

Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete pogoje poslovanja, ponudnik si pridržuje pravico spremembe pogojev poslovanja kadarkoli in brez predhodnega obvestila.

Uporabnik za namen teh pogojev predstavlja vsakega obiskovalca spletne strani
www.prva-klinika.si ter vsakega, ki na tej spletni strani opravi nakup.

Uporabnika zavezujejo pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na pogoje in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku, še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:
1.podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka),
2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
3. bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve,
7. način plačila in dostave ali izpolnitve,
8. časovno veljavnost ponudbe,
9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43. členom ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike z uporabniki.

 

NAROČANJE

Uporabnik s klikom na ikono »Naroči« izpolni obrazec za naročilo ter s tem naroči in se strinja, da je seznanjen s celotnim besedilom prodajno – plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da je bil na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjen.

Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. V vsakem primeru uporabnik prejme takoj ali najkasneje v nekaj urah tudi potrditev naročila po elektronski pošti. Če potrditve naročila ni, naj uporabnik kontaktira podjetje na telefon 01 200 51 88 ali na mail: trgovina@prva-klinika.si

V primeru nezmožnosti dobave naročenega artikla (v predvidenem času) je ponudnik dolžan uporabnika v primernem času pisno obvestiti o predvidenem roku dobave.

 

PONUDBA IN CENE

Narava poslovanja preko svetovnega spleta je zelo dinamična in zaradi omenjenega se lahko zgodi, da v trenutku oddaje naročila uporabnika artikla ni mogoče dostaviti. V tem primeru bo ponudnik uporabnika po obdelavi naročila o tem tudi pisno obvestil.

Vse cene v spletni trgovini www.prva-klinika.si so navedene v EUR in vsebujejo predpisani DDV. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov na spletni strani, vendar pa se kljub temu lahko zgodi, da je dobavljivost, lastnosti artikla in podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik uporabnika obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od nakupa oz. ponudil alternativo.

 

NAČIN PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

Z nakazilom na TRR
Kupec nakaže kupnino po predhodno izdanem predračunu na TRR ponudnika. Veljavnost predračuna je 3 (tri) dni.
Po zaključku plačila pošlje potrdilo o plačilu na naročila@prva-klinika.si, da ponudnik obdela naročilo.

Z gotovino ob prevzem
V kolikor uporabnik želi, da naročeno blago ponudnik dostavi na dom, delovno mesto ali katerikoli drug naslov v Sloveniji in se odloči za plačilo ob prevzemu, za pošiljanje izbere plačilo po povzetju- z gotovino. Zato mora biti uporabnik ob prevzemu prisoten in imeti dovolj gotovine za plačilo kupnine.

Plačilo s kreditno kartico
Kupec sledi standardnemu postopku plačila s kreditno kartico. Po izvršenem plačilu podjetje poskrbi, da je pošiljka v 1-5 delovnih dneh dostavljena na naslov, ki ga je kupec vpisal ob naročilu.

 

IZDAJA RAČUNA

Prodajalec mora za dobavo blaga ali storitev izdati račun in ga izročiti kupcu. Kupec mora prevzeti račun in ga zadržati neposredno po odhodu iz poslovnega prostora. Pri poslovanju preko spleta bomo izdali račun ob pošiljanju blaga kupcu oziroma ko bo blago odpremljeno. Za spletne nakupe trenutno ne izdajamo e-računov.

Vklopi razum, zahtevaj račun!

 

DOSTAVA

Uporabnik bo ob oddaji naročila obveščen o predvidenem roku dobave od datuma potrditve naročila. Dobavni rok za vse artikle na zalogi je praviloma 1-5 delovnih dni od prejetega naročila, od ponedeljka do petka. Kot rok dobave se štejejo delovni dnevi od pon. do pet., saj ob sobotah, nedeljah in praznikih ter drugih dela prostih dnevih odprema ni mogoča.
Osebni prevzem je možen v 3 (treh) dneh od prejema obvestila, da je pošiljka pripravljena. Osebni prevzem se vrši na naslovu fizične trgovine v času delovnih ur.

Možnosti in cene dostave:
Cena se izračuna v obrazcu za naročilo in že vključuje DDV.
Strošek dostave je 2,99 €
Pri naročilih nad 100 € je poštnina brezplačna.
V času časovno omejenih promocijah ali akcijah je minimalni znesek za brezplačno poštnino lahko za čas akcije spremenjen.
V primeru menjave ali vračila artiklov ponudnik ne povrne stroškov pošiljanja, razen če je dogovorjeno drugače. Uporabnik, ki blaga ob prvem pošiljanju ne prevzame, je ob ponovnem pošiljanju, izvedenem na njegovo zahtevo, dolžan predhodno poravnati celotno kupnino in stroške dostave na transakcijski račun ponudnika.

Prosim upoštevajte, da ne dobavljamo blaga izven Slovenije.

 

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Fizične osebe, ki sklenejo pogodbo/nakup na daljavo skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov, imajo pravico, da najpozneje v 14 dneh od prevzema blaga na naslov
trgovina @prva-klinika.si sporočijo, da odstopajo od pogodbe/nakupa, ne da bi jim bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Izdelek se mora vrniti nepoškodovan, v originalni embalaži ter nespremenjeni količini v 14 dneh od odstopa pogodbe.

Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Vrnitev prejetega naročila na naš naslov v roku za odstop (14 dni) se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe/nakupa. Če kupec odstopi od pogodbe/nakupa s sporočilom na trgovina@prva-klinika.si, mora prejeto blago na naš naslov vrniti najpozneje v 14 dneh po oddanem sporočilu. Pri pošiljanju izdelka na naš naslov upoštevajte, da pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Stroški pošiljanja vrnjenega blaga so na strani kupca.

Ko vračate izdelke prodajalcu, morate poslati obrazec za odstop od pogodbe.

Obrazec za odstop od pogodbe (povezava do datoteke)

Ob morebitnem odstopu od pogodbe ponudnik kupcu vrne kupnino v 14 dneh od prejema odstopne izjave kupca. Ponudnik ima pravico vračilo kupnine zadržati do prevzema vrnjenega blaga ali do predložitve dokazila, da je kupec izdelek poslal ponudniku. Vračilo že prejetih vplačil ponudnik vrne kupcu na TRR, ki ga navede v obrazcu za odstop od pogodbe.

Če začne kupec izdelek uporabljati, pa si premisli, izgubi pravico do odstopa od pogodbe/nakupa. Tudi sicer mora prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Če naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost ne glede na svojo pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, ter v primerih, ko nakup ni izveden na podlagi pogodbe, sklenjene na daljavo, določila prejšnjega odstavka ne veljajo. Morebitne zahtevke za vračilo blaga bomo v teh in podobnih primerih obravnavali individualno in pri tem kar najbolj upoštevali vse razloge in okoliščine.

 

GARANCIJA

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

 

KOMUNIKACIJA

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila, pošiljatelj pa mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne želi prejemati reklamnih sporočil, je potrebno brezpogojno upoštevati.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
– jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
– pošiljatelj bo jasno razviden,
– različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
– jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
– željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval

 

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo uporabnik obveščen o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

V primeru tehničnih težav na spletni strani si ponudnik pridružuje pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela in ponudnika v razmerju z uporabnikom iz tega naslova ne bremeni kakršno koli poplačilo morebitne škode. V primeru preklica naročil bo uporabnik obveščen v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki.

Ponudnik tudi ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na strojni opremi, programski ali drugi opremi uporabnika zaradi uporabe spletne strani. Uporabnik mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus, itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te.

 

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi Prva-K d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
PRVA-K d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

REŠEVANJE SPOROV

Morebitni spori med strankami, ki so v kakršnikoli povezavi z spletno trgovino, se rešujejo sporazumno, v nasprotnem primeru spor med strankami rešuje pristojno sodišče v Ljubljani.

 

VARSTVO POTROŠNIKOV

Pri prodaji spoštujemo zakon o varstvu potrošnikov. Preberite si, kaj o prodaji preko interneta pravi zakon o varstvu potrošnikov.
Prav tako poslujemo v skladu z zakonom o elektronskem poslovanju na trgu.

 

VAROVANJE PODATKOV

Z registracijo v spletni trgovini prva-klinika.si soglašate, da se vaši osebni podatki uvrstijo v seznam registriranih uporabnikov trgovine prva-klinika.si in se strinjate z uporabo vaših podatkov na način in v namene, ki so opisani. Podjetje PRVA-K d.o.o. spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene prek registracijskega formularja v spletni trgovini, skrbno varovalo in jih brez vaše privolitve ne bo posredovalo tretji osebi. Uporabljali jih bomo izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, blaga in ostalo potrebno komunikacijo.

Podjetje PRVA-K d.o.o., se zavezuje, da bo spoštovalo eventualno željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil. Osebne podatke hranimo v računalniški obliki. Po prenehanju potrebe po vodenju osebnih podatkov, se podatki izbrišejo oziroma se uničijo nosilci podatkov.

 

PRAVILA IN POGOJI ZA SODELOVANJE V NAGRADNIH IGRAH